A felhőalapú megoldások top 10 előnye

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Felhő alapú megoldások 10 előnye

A vállalati erőforrás-tervezés (ERP, enterprise resource planning) kifejezést az 1990-es években kezdték el használni olyan szoftverek leírására, amelyek segítenek a teljes vállalati folyamatok kezelésében és automatizálásában – a pénzügyektől az értékesítésig és a gyártásig. Azokban a korai időkben az ERP-rendszereket helyben valósították meg: az ügyfelek saját szerverein, saját adatközpontjaikban. A 2000-es években azonban sorra vezették be a felhőalapú megoldásokat – és ez mindent megváltoztatott

Hatékony vállalatirányítás, teljesen biztonságos adatkezelés, mindez felhő rendszerben, amihez minden munkatárs hozzáfér. Nem a jövő, hanem a jelen, akár hazai kkv-k számára is. Cikkünkben az SAP Insights nyomán rávilágítunk a felhőalapú vállalatirányítási szoftverek 10 előnyére.

A felhőalapú megoldásokból a hazai kkv-k is profitálhatnak

  1. Alacsonyabb költség: A hagyományos örökölt rendszereknél átalány előleget kellett fizetni. A felhő ERP előfizetéses szolgáltatásként használható, és időközönként fizetendő, mint egy magazin előfizetés.
  2. Gyors és rugalmas megvalósítás: A felhőalapú natív alkalmazásokat sokkal könnyebb beállítani és karbantartani, mint a régi megoldásokat. Tekintettel arra, hogy a rendszerhez nincs szükség saját fizikai szerverre, a karbantartás távolról is gördülékenyen megoldható.
  3. Üzleti fejlesztés: A megoldás nemcsak a pénzügyi és számviteli szekció számára kínál előnyöket, hanem javíthatja a vállalkozás általános, napi működését is, ami elősegíti a hatékonyabb munkavégzést. Végeredményben teret nyitva a vállalkozás dinamikus növekedéséhez.
  4. Egyszerűség és automatizálás: A könnyebben szakaszolható munkafolyamatok automatizálhatók, így a monoton feladatok – például a dokumentumletöltés, iktatás, számlázás nem a munkatárs idejéből vesz el, hanem azt már automatizmus végzi.
  5. Új funkcionalitás: A felhőalapú szoftver sokkal könnyebben frissíthető, mint régebbi megfelelője, és a szoftverfrissítések egyidejűleg minden felhasználóhoz eljuttathatók. Korábban a felhasználóknak meg kellett várniuk a szállítójuk elérhetőségét, hogy megkapják a legújabb verziót, most már ezzel a várakozási idővel sem kell számolni.
  6. Jobb betekintés: A megoldás olyan elemző eszközöket kínál, amelyek megkönnyítik és tudatosabbá teszik a döntéshozást. A projektekre való rálátás, a biztonságos és naprakész információáramlás, a változások előrejelzésének és a folyamatok automatizálásának képessége javítja az erőforrás-felhasználást.
  7. Támogatás a mobil ERP-hez: A Cloud ERP lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy bármikor, bárhonnan hozzáférjenek a felülethez. Természetesen a megfelelő biztonsági protokoll mellett.
  8. Hozzáférés az új technológiákhoz: A gépi tanulás, az IoT (Internet of Things) és a mesterséges intelligencia mind beleépült a modern Cloud ERP-rendszerekbe, így a vállalkozás hozzáférhet azokhoz az innovációkhoz, amelyekre szüksége lehet, hogy versenyben maradjon.
  9. Magasabb biztonsági szint: A legtöbb biztonsági incidens elsősorban a helyszíni rendszereknél fordul elő. A felhőalapú megoldások olyan biztonsági protokollal vannak ellátva, amelyek minimalizálják az adathalászat, az információszivárgás kockázatát.
  10. Skálázhatóság: A vállalat növekedésével egyszerűen növelhető a megoldás mérete, teljesítménye és módosítható a működése. Akár távolról is.
Felhő alapú megoldások 10 előnye 2

Felkeltettük érdeklődését? Pont ilyen vagy hasonló megoldásokat keres? Vegye fel velünk a kapcsolatot és beszéljünk az SAP nyújtotta lehetőségekről.