SAP Workflow Management a gyakorlatban – 3 sikeres projekt

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
SAP Workflow management

Az SAP Workflow Management holisztikus megoldást nyújt a digitális vállalkozásmenedzsmenthez. Ezek a szolgáltatások könnyen integrálhatók LoB-okkal, helyszíni (on-premise) alkalmazásokkal és az üzleti technológiai platform egyéb szolgáltatásaival. Ezáltal magasabb szintű élményt nyújt az üzleti folyamatok hibrid környezetben történő átalakításához és újrafeltalálásához.

A cikkben különböző iparágakban sikeresen alkalmazott SAP-megoldásokat mutatunk.

Taronga Conservation Society Australia – állatvédelem

A cég azért döntött az SAP bevezetése mellett, hogy alapvető üzleti rendszereit – HR, pénzügy, beszerzés és bérszámfejtés – felhő alapú rendszerbe költöztesse. Céljuk volt, hogy a folyamataikat egyszerű mobil- és asztali alkalmazásban egyesítsék. Megtartották a pénzügy, a beszerzés és a HR kulcsfontosságú funkcióit az S/4HANA-ban, amely mellé egy funkciókban gazdag reszponzív alkalmazást építettek ki. Ez utóbbi egyetlen belépési pontként szolgál az alapvető üzleti tevékenységeikhez, egyszerűsítve a szükséges platformokhoz és tartalmaikhoz való hozzáférést, támogatva munkavállalóikat.

A rendszert jelenleg munkatársaik 33%-a használja, proaktív hozzáállásuknak köszönhetően pedig 87%-ban javult a vendégelégedettség. A projekt az SAP Innovation Awards 2020 díjátadó díjazottja volt. Emellett szerepeltek az SAP TechEd 2020-on is, ahol a fejlesztők megosztották innovatív megoldásukat, amely most segít a gondozóknak abban, hogy több időt tölthessenek az állatokkal, és több természetvédelmi programon dolgozzanak.

taronga sap workflow

Toyota Motor Corporation Australia Ltd. (TMCA) – Autóipar

A kihívás az volt, hogy az SAP ERP-alkalmazásokban és a harmadik féltől származó IT-rendszerekben több összetett, egymástól eltérő folyamatot integráljanak egy valós idejű felületre, amelyet az alkalmazottaik is elérnek. A megoldás automatizálja a komplexebb döntéshozást, miközben meghatározó hűségprogram-élményt biztosít a vásárlók számára.

A vállalat életbe léptette a Lexus Encore Rewards Management megoldását az SAP Workflow Management és más üzleti technológiai platformszolgáltatások felhasználásával. A telepítésnek köszönhetően real-time követhetik nyomon a folyamataikat, párhuzamosan monitorozva a külső szállítói és vevői tevékenységet. Az üzleti szabályokat széles körben használják a rendszer különböző alkalmazásaiban, hogy bizonyos tényezőkön (kereskedők, szállítók, árképzés, stb.) alapuló, összetett döntési mátrixot állítsanak fel a vásárlási folyamat pontjain.

A teljes megoldás automatizált összetett komponenseket tartalmaz, amelyek a jobb alkalmazotti és vásárlói tapasztalatok ismeretében egyszerűsítik a cég működését.

Uniper – közművek

A munkafolyamat-szerepek kérdése, valamint a számlaellenőrzési és beszerzési igénylési munkafolyamat kiadási korlátai egy nagyon összetett procedúra, számos jogi és megfelelőségi szabállyal. Régebben a munkatársaknak először Excel táblákba kellett adatokat rögzíteni, a kérelmet ezután küldték e-mailben a szükséges menedzsmentnek aláírásra. A végrehajtás után a kérést le kellett zárni, és letölteni a PDF és TXT fájt. A folyamat sok ponton akadhatott és akadt is meg, így feltorlódott a munkavégzés ideje.

Az általános felhasználói élmény javítása és a zökkenőmentes, megfelelő jogosultságokkal jóváhagyott kérelemelbírálási folyamat biztosítása érdekében a cég az SAP Workflow Management rendszerét alkalmazza. Egyszerűen felépíthető, de hatékony megoldás az időmenedzsmentre és a munkafolyamatok gördülékenyebbé tételére. A beállított üzleti szabályok a szükséges szerepkörök és jóváhagyási műveletek biztosítására szolgálnak. A rendszer pedig lebonyolítja a teljes adatgyűjtést és feladatadást az SAP-HR, a SuccessFactors, az SAP-ERP és az SAP-GRC rendszerek felé